Vertel het ons hier.
#2273
Gisteren 20-08 na een tijdje zoeken en passen en meten zijn we uitgekomen bij de Mazzel,
Een Ten Broeke Motorboot van z'n 9.5 Meter lang met een Vetus M414 33PK in de bak, ook hebben we er een Seabo met een Evinrude Buitenboord motor erbij.
En natuurlijk wat extra werk erbij :oops: belangrijkste is een schoonmaak beurt aan de buitenzijde incl. een verfbeurt. aan de binnenzijde gaan we ook wat aanpassingen doen en kijken of we het geheel wat lichter kunnen krijgen. ook het de 12v en 220v moet worden aangepakt en nog wat andere klussen maar daar gaan we tijd aanbesteden als hij vanaf oktober op de kant staat.
Daarnaast zit ook te denken om afscheid te nemen van de gas optie in de boot, en mochten we dat niet doen dan gaan al die slangen eruit die er nu inzitten.

Na aankoop in de ochtend besloten hem in de middag over te varen naar zijn nieuwe haven, voornaamste reden om dit zo snal te doen was is dat ik iemand had die mee kon.
dus van Schiedam Nieuwe Haven naar de Rotterdamse Jachthaven.

Afstand zo'n 9KM
Bruggen 14 (direct passeerbaar) en 10 waar Bediening bij nodig was.
kanttekening: beide nog nooit gevaren in iets anders dan een rubberboot, dus mooie uitdaging, daarnaast ben ik me wel heel veel aan het inlezen op de stof van het vaarbewijs aangezien ik wel op de hoogte wil zijn van veelvorkomende borden en tekens en regels die op het water gebruikt worden.

Van te voren had ik als de vaarkaart app op mijn telefoons gezet en daarbij de routeplanner gebruikt, wat prima werkt in dit geval, de route kon je ook op een pdf afdrukken waar alle info over de bruggen stond wat erg handig is om bij de hand te hebben.
Toen werd het tijd om te vertrekken, boot in z'n achteuit zijn box uit, draai maken en stil gaan liggen om de bijboot van het dak af te halen en achter de boot te hangen in het water, er zitten davids op de boot maar moet eerst eens uitzoeken hoe die boot daar in te hangen.

Nadat alles gereed was de havendienst gebeld of ze de eerste brug konden openen, en daar moesten we ruim 10 min wachten, beetje lopen klooien om bij de kant weg te blijven tijdens het wachten wat niet echt een success was dus op een gegeven moment lagen we tegen de kant.. nadat de brugwachter kwam konden we door de eerste brug de langehaven in richting Overschie..
De rest van de reis in een lekker rustig tempo gedaan en vaak moeten stil liggen voor de vele bruggen, grappige is dat de brugwachters metfietsen en brommers van brug tot brug rijden om je te laten paseren, al met al je leert wel een hoop in korte tijd..

paar foto's van de reis:

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Na alle bruggen gehad te hebben kwam de nieuwe thuishaven in zicht, dat gaf wel een goed gevoel om eerlijk te zijn, dus alleen nog even zijn nieuwe box in wat lukte in een keer met de vingersteiger aan de andere kant van het stuur dus geen zicht op, na het aanmeren en vastleggen werden we welkom geheten door de havenmeester en mijn vrouw.

Nog wat foto's van de boot op zijn nieuwe plek:
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

We zijn nu bezig om alles uit te zoeken wat achter is gebleven op de boot, wat bruikbaar is blijft wat niet gaat weg en verder kijk ik in elk gaatje en hoekje van de boot om me de boot zo snel mogenlijk eigen te maken.

tot zover mijn verslag en vuurdoop :roll:
#2275
Is wel een leuke maar avontuurlijke tocht geweest zeker als je nog nooit met zo'n boot heb gevaren... :D
Heb je boot mogen aanschouwen en vind het een prachtboot waar jullie veel plezier aan zullen hebben...
#2282
Helaas nog niet door verschillende prive omstandigheden en wat werk gerelateerde reizen van mij, hij is voor zover ik weet afgelopen dinsdag de kant opgegaan en moeten binnen kort maar eens gaan kijken maar eerst wat dingen afhandelen..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]